Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Portakallı Jöleli Kek

Portakallı Jöleli Kek

Portakallı Jöleli Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 akarsu bardağı şeker
  • 1 nehir bardağı süt
  • 1 dere bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 2 su bardağı portakal suyu
  • Yarım su bardağı su
  • 6 yemek yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek yemek kaşığı dolusu nişasta

Portakallı Jöleli Kek Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak kekimiz hazırlanır.
  2. Yumurta ve şeker uygun bir şekilde çırpılır.
  3. Peşinde süt ve sıvıya ilave edilir.
  4. Portakal kabukları ek edilir.
  5. Ve diğer malzemeler ek edilir.
  6. Evvelden ısıtılmış 190 derece fırında altlı üstlü pişirilir.
  7. Kek piştikten daha sonra jöle hazırlanır.
  8. Vanilya hariç bütün malzemeler ocakta kaynayana değin karıştırılır.
  9. Kaynadıktan daha sonra ocak kapatılır ve vanilya ilave edilip çırpılır.
  10. sonradan kekimizin üstüne dökülür.
  11. Dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın