Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Portakallı Islak Kek

Portakallı Islak Kek

Portakallı Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta (Oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 adet portakal rendesi
  • 1 dere bardağı akışkan yağ
  • 2 adet portakalın suyu bir su bardağına dökülür eğer dolmazsa üzeri süt ile tamamlanır.
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat ( Portakal suyunun içerisine eklenir)
  • 2.5 su bardağı un (Kontrollü elenir)
  • 2 portakalın suyu
  • 4 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı su
  • Portakal kabuğu rendesi

Portakallı Islak Kek Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak kek kalıbı tereyağ ile güzelce yağlanır.
  2. sonra  toz şeker ile portakal rendesi kabuğu ile ağır ağır çırpılır.
  3. Yumurtaları ek edip önce düşük daha sonra yüksek ayarda tamamen çırpılır.
  4. sonra sıvılar alınır düşük ayarda bitmiş çırpılır.
  5. sonradan un ve kabartmatozu eklenir ve spatula ile  alttan üste ağır ağır karıştırılır.
  6. 170 derece daha alçak üstteki ayarda pişirilir.
  7. Kek pişerken sos için bütün malzemeler tencereye alınır ve şeker eriyene değin karışıtırılır.
  8. Fırından çıkan kekin birincil sıcaklığa geçince servis tabağına alınır ve üstüne soğuk sos dökülür.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın