Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,10
  • EURO
    %0,63
  • ALTIN
    %-1,25
  • BIST
    %1,16
Portakallı İrmik Helvası

Portakallı İrmik Helvası

Portakallı İrmik Helvası Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 500 gr irmik
  • 200 gr tereyağı
  • 1 su kadehi toz şeker
  • 1 su kadehi taze bunalmış portakal suyu
  • 3 su kadehi süt
  • 1 kutu vanilya
  • 3 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu

Üzeri için

  • Dondurma
  • Toz antep fıstığı

Portakallı İrmik Helvası Nasıl Yapılır?

Tereyağını kalın tabanlı bir tencerede eritin. İrmik ve fıstıkları ilave edip rengi koyulaşıncaya kadar kavurun. Ayrı bir tencerede süt, vanilya ve şekeri kaynatın. Sütü azar azar kavrulan irmiğe ilave edin. Ardından portakal suyu ile rendelenmiş portakal kabuğunu ilave edin ve orta ateşte suyunu çekinceye kadar karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp kapağı ile arasına kağıt havlu yerleştirin ve en az 15 dakika dinlenmeye vazgeçin. Portakallı irmik helvası hazır. Üzerine dondurma ilave edip, toz fıstık serpiştirdikten sonra servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın