Portakallı, Fıstıklı İrmik Tatlısı Tarifi İçin malzemeler
- 120 g Antep fıstığı veya tuzsuz yer fıstığı içi
- 180 g tuzsuz tereyağı Küp kesilmiş
- 160 g pudra şekeri
- 2 adet yumurta
- 60 g un Elenmiş
- 1 çay kaşığı akışkan vanilya veya 1 koli vanilya tozu
- 1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
- 125 ml portakal suyu
- 185 g irmik
Portakallı, fıstıklı irmik tatlısı şerbeti için
- 250 g pudra şekeri
- 125 ml portakal suyu
Portakallı, Fıstıklı İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?
Hem hafif hem de helva lezzetinde, tadı damağınıza yerleşecek portakallı, fıstıklı irmik tatlısı
- Fırını 180 dereceye ayarlayın. 20 cm çapında kelepçeli bir kalıba yağlı kağıt serin.
- Antep fıstıklarını 8-10 dakika fırınlayın ya da kavurun. Soğuduktan sonra kocaman dövün.
- Tereyağı ve pudra şekerini bir kapta mikserle kabarana kadar çırpın. Vanilya, portakal kabuğu rendesi ve yumurtaları iyice karıştırın.
- Sonra un, portakal suyu, irmik ve fıstığı ilave edip bir spatulayla hafif karıştırın, kalıba döküp yayın.
- Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından alıp soğumaya vazgeçin.
- Şerbeti için portakal suyu ve pudra şekerini bir tencereye alın. Orta ateşte kaynamaya vazgeçin.
- Kaynayınca 1 dakika daha bekleyin ve portakalı ilave edip ocaktan alın. Bir kaşık desteğiyle kekin üzerine dökün. Pudra şekeri serpiştirip servis yapın. Afiyet olsun.
Farklı bir lezzet olan portakallı irmik helvası tarifine buradan göz atabilirsiniz.