Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,04
  • EURO
    %0,34
  • ALTIN
    %0,89
  • BIST
    %-1,33
Portakallı Fırında Balık

Portakallı Fırında Balık

Tarifin Hikayesi

Portakallı Fırında Balık Tarifi İçin Malzemeler

  • Balık (cinsi fark etmez), (kilosu size bağlı)
  • 6-7 orta boy patates
  • 1 adet portakal
  • 2 adet limon
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızıbiber
  • 1 su bardağı un
  • Yarım su bardağı mısır unu
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Portakallı Fırında Balık Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle postu tamamen en sağa kaydırdığınızda en sonda tüm yapım aşamasını hızlandırılmış bir şekilde izleyebilirsiniz.
  2. Patatesleri kabuklarını tamamen çamurundan arındırarak yıkayalım. Kabuklarını soymadan 1 er cm kalınlığında doğrayıp tepsiye dizelim.
  3. Daha sonra sos ve bulayacağımız un harcını hazırlayalım. Temizlenmiş ve yıkanmış balıkları tek tek sosa batırıp, daha sonra un harcına batıralım ve patateslerin üzerine dizelim. Tekrardan sıvı yağ gezdirip tuzlayalım.
  4. Daha sonra portakal dilimlerini de dizip, 200’c fırında alt üst ayarda balıklar iyice pişene kadar minimum 45 dk, max 90 dk pişirelim.
  5. Bu dakika süreci fırından fırına değişiklik gösterebilir. Kontrol etmeyi unutmayın. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🧡.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın