Yarım su bardağı dek süt (portakalın tüm suyunu sıkıp bardağa koyun bardağın kalan kısmını sütle doldurun, o yüzden yarım bardak süt ölçüsü portakal suyunuza göre istikrarsızlık gösterebilir)
1 adet portakal kabuğu rendesi
1 su bardağından 1 parmak yetkisiz değişken yağ
3 çorba kaşığı dolusu damla çikolata
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 su bardağı un
Bir çimdik tuz
Portakallı Damla Çikolatalı Kek Tarifi Yapılışı
Ilk Önce oda sıcaklığındaki yumurta ve şekeri, bir çimdik tuzu (çok eksik) köpürene değin (türdeş bir karışım olana değin) mikserle çırpalım.
Arkasından değişken yağ, portakal suyu ve süt karışımını, portakal kabuğu rendesini ekleyip karıştıralım.
Sonra un ve kabartma tozu vanilyayı ekledikten daha sonra türdeş olana dek çırpalım.
En son aşamada damla çikolatayı ekleyip çırpmadan kaşıkla karıştıralım.
Karışımı yağladığımız kalıba döküp, 170 derece önceden ısıtılmış fırında daha alçak-üst ayarında yaklaşık 40 dakika pişirelim.