Malzemeler
Üzeri için
Kremayı ufak bir sos tenceresine alın. Vanilya çubuğunu bıçakla kesip içindeki çekirdekleri çıkartın ve kremaya ilave edin. Orta ateşte karıştırarak baloncuklar çıkmaya başlayıncaya kadar ısıtın. Ocaktan alarak portakal kabuğunu ilave edin ve 15 dakika bekletin.
Yumurta sarıları, tuz ve şekeri mikserle çırpın. Kremayı karıştırarak ilave edin. Rendelenmiş portakal kabuğunu ilave edip karışımı ufak kaselere ya da crème brûlée kaplarına paylaştırın. Üzerini alüminyum folyo ile kapatın. Tepsiye dizin ve kaselerin yarısına gelecek kadar sıcak su ilave edin. 180 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya vazgeçin.
Kaseleri buzdolabına alarak 3 saat bekletin. Servisten evvel üzerlerine bolca esmer şeker serpip pürmüz ile yakın. Ahududu ve nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.