Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Portakallı Çörek Tatlısı

Portakallı Çörek Tatlısı

Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 4 su bardağı un
  • 1 paket instant maya
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı
  • 1 tutam tuz
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
  • Yarım su bardağı portakal şekerlemesi
  • Yarım su bardağı kırmızı yaban mersini

Üzeri için

  • 2 yemek kaşığı portakal suyu
  • 1 su bardağı pudra şeker

Yapılışı

Maya ve unu bir kabın içinde karıştırın. Şeker, yağ, süt, tuz ve tarçın katıp yoğurun. Üzerini örtüp 1 saat kadar mayalanmasını bekleyin. Kabaran hamurunuza rendelediğiniz portakal kabuğunu, portakal şekerlemesini ve yaban mersinini katıp yoğurum. Hamurunuzu 15-16 parçaya bölüp yuvarlayıp yağladığınız fırın kabına dizin. Üzerini örtün ve 45 dk kadar dinlendirin. Dinlendikten sonra üzerine çırptığınız yumurtayı fırça yardımıyla sürüp,önceden ısıttığınız 190 derecede fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.Pudra şekerinize portakal suyunu ilave edip karıştırın. Yağlı kağıttan bir külah yapıp, portakal sulu karışımızı içine doldurun, çöreklerinizin üzerine sıkın. 25-30 dk kadar daha dinlendirip, servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın