Malzemeler
Üzeri için
Yapılışı
Maya ve unu bir kabın içinde karıştırın. Şeker, yağ, süt, tuz ve tarçın katıp yoğurun. Üzerini örtüp 1 saat kadar mayalanmasını bekleyin. Kabaran hamurunuza rendelediğiniz portakal kabuğunu, portakal şekerlemesini ve yaban mersinini katıp yoğurum. Hamurunuzu 15-16 parçaya bölüp yuvarlayıp yağladığınız fırın kabına dizin. Üzerini örtün ve 45 dk kadar dinlendirin. Dinlendikten sonra üzerine çırptığınız yumurtayı fırça yardımıyla sürüp,önceden ısıttığınız 190 derecede fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.Pudra şekerinize portakal suyunu ilave edip karıştırın. Yağlı kağıttan bir külah yapıp, portakal sulu karışımızı içine doldurun, çöreklerinizin üzerine sıkın. 25-30 dk kadar daha dinlendirip, servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.