Çikolata benmari usulü eritilirken sıvı yağ da üzerine ilave edilir ve bir köşede karışıma eklenmek üzere bekletilir.
Ayrı bir kabın içinde yumurtalar ve şeker çırpılır, 1 portakalın kabuğu ince rendeye çekilir karışıma eklenir. Sırasıyla kakao, süt ve eritilen çikolata karışımı iyice karıştırılır. En son un, kabartma tozu ve vanilya eklenerek mikserin düşük devrinde çırpılır.
Kek kalıbının tabanına diğer portakal dilimlenerek dizilir ve üzerine kek karışımı dökülür.
Bu malzemeye ben 2 adet 26 cm. ’lik baton kek kalıbı kullandım.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika pişirdim, biraz daha yumuşak (ıslak) kıvam sevenler kontrollü bir şekilde 35-40 dakika pişirebilir.Afiyet olsun 🌸.