İlk olarak labneyi karıştırma kabına alıp hafif meyilli vazgeçip suyunu süzdürün.
Burçak bisküvi ve fındıkları rondodan geçirin.
Eritilmiş tereyağını döküp iyice karıştırın. 28 cm kelepçeli kalıbın altına yağlı kağıt serin. Dış yüzeyini folyo ile çevirin.
Üzerine harcı yayıp kaşıkla iyice bastırın ve buzluğa atın. Peynirin süzülen suyunu dökün ve tozşekeri ilave edin. El mikseriyle şeker eriyene dek çırpın.
Nişastayı ilave edin, karıştırmaya devam edin. mikser kullanmak yok kremayı ilave edin.
Yumurtaları teker teker ilave edip çok hafif karıştırın.
En son vanilini ilave edin.
Buzluktan çıkan harcın üzerine döküp tezgâha birkaç defa vurarak içindeki hava kabarcıkların çıkmasını sağlayın. Bir borcama su doldurup fırının en alt rafına koyun.
170 derece ısıttığınız fırına cheesecake ’i koyup yanları hafif pembeleşene dek pişirin.
Fırından hemen çıkarmayın, hafif aralık vazgeçerek soğumasını bekleyin.
Portakal suyunu şeker ve nişasta ve 1 kadeh su ile kaynayana dek pişirin. Aynı tarifi vişne ile de yapabilirsiniz ile de yapabilirsiniz. Buzlukta dondurduğunuz vişneler varsa süper olur. Cheesecake ’i servis tabağına alıp üzerine sosu dökün. Dilediğiniz gibi süsleyip 3-4 saat dolapta dinlendikten sonra servise sunabilirsiniz.