Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,19
  • EURO
    %-0,60
  • ALTIN
    %1,57
  • BIST
    %1,94
Portakallı Cheesecake

Portakallı Cheesecake

Portakallı Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kutu burçak bisküvi
  • 125 gram tereyağı
  • 1 su kadehi fındık
  • 500 veya 400 gram labne peyniri
  • 1 su kadehi tozşeker
  • 3 yumurta
  • 4 dolu dolu yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 kutu krema 200 ml
  • Vanilin
  • 1 su kadehi bunalmış portakal suyu
  • Yarım su kadehi toz şeker
  • 1 yemek kaşığı dolusu nişasta
  • 1 su kadehi su

Portakallı Cheesecake Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak labneyi karıştırma kabına alıp hafif meyilli vazgeçip suyunu süzdürün.
  2. Burçak bisküvi ve fındıkları rondodan geçirin.
  3. Eritilmiş tereyağını döküp iyice karıştırın. 28 cm kelepçeli kalıbın altına yağlı kağıt serin. Dış yüzeyini folyo ile çevirin.
  4. Üzerine harcı yayıp kaşıkla iyice bastırın ve buzluğa atın. Peynirin süzülen suyunu dökün ve tozşekeri ilave edin. El mikseriyle şeker eriyene dek çırpın.
  5. Nişastayı ilave edin, karıştırmaya devam edin. mikser kullanmak yok kremayı ilave edin.
  6. Yumurtaları teker teker ilave edip çok hafif karıştırın.
  7. En son vanilini ilave edin.
  8. Buzluktan çıkan harcın üzerine döküp tezgâha birkaç defa vurarak içindeki hava kabarcıkların çıkmasını sağlayın. Bir borcama su doldurup fırının en alt rafına koyun.
  9. 170 derece ısıttığınız fırına cheesecake ’i koyup yanları hafif pembeleşene dek pişirin.
  10. Fırından hemen çıkarmayın, hafif aralık vazgeçerek soğumasını bekleyin.
  11. Portakal suyunu şeker ve nişasta ve 1 kadeh su ile kaynayana dek pişirin. Aynı tarifi vişne ile de yapabilirsiniz ile de yapabilirsiniz. Buzlukta dondurduğunuz vişneler varsa süper olur. Cheesecake ’i servis tabağına alıp üzerine sosu dökün. Dilediğiniz gibi süsleyip 3-4 saat dolapta dinlendikten sonra servise sunabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın