Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Portakallı Cheesecake

Portakallı Cheesecake

Portakallı Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 tane 180 gramlık labne 3 tanesinin tamamını 1 tanesinin ise yarımını
  • 1 kutu 200 ml lik krema
  • 2 kutu vanilin
  • 1,5 su kadehi şeker
  • 2 yumurta
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1,5 kutu hububatlı cici bebe
  • 250 gram tereyağının yarısı
  • 1 su kadehi portakal suyu
  • Yarım su kadehi su
  • 2 tatlı kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı şeker

Portakallı Cheesecake Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tabanını yapalım. Kek kalıbımızın tamamını yağlayalım ya da yağlı kağıt yerleştirelim.
  2. Sonrasında kek kalıbının çevresini alüminyum folyo ile kaplayalım.
  3. Bisküvilerimizi rondodan geçirelim ardından ocakta ısıtmıs olduğumuz tereyağını dökelim ve yoğuralım.
  4. Yoğurma operasyonunda bisküvi kırıntıları birbirini yakaladığı zaman tabana yerleştirelim ve yayalım, su kadehi ile bastırarak tabanı düzleyelim, dilerseniz kekini yapana kadar buz dolabında bekletebilirsiniz.
  5. Kekine geçelim, öncelikle 3, 5 kutu labnemizi 1, 5 su kadehi şeker ile çırpılır.
  6. Sonrasında 2 yumurtanın evvel 1 tanesini kıralım ve karıştıralım ardından değişik yumurtayı kırıp tekerrürden karıştıralım.
  7. Bu operasyondan sonra vanilya, un ve nişastayı içine ilave edelim ve karıştıralım.
  8. Karışımı hazırladığımız tabanın üstüne dökelim. İlk başta da püf nokta olarak söylediğim gibi fırının en altına sıcak su yerleştirelim ve cheesecake in altının çatlamasını yasaklayalım.
  9. 1 saat pişirelim.
  10. 1 saat sonra kekimizi hafifçe sallayalım ortası sallanmıyorsa pişmiş demektir.
  11. Cheesecake i yarım saat fırının içinde yarım saatte fırının kapağı sarih bir biçimde dinlendirelim.
  12. Bu sırada da sosumuzu hazırlayalım. Portakal suyu, su, nişasta ve şeker ufak bir tencereye alınır ve karıştırılarak kaynatılır.
  13. Ilıyan sosumuz kekin üstüne dökülür ve dolapta dinlenmeye vazgeçilir.
  14. En az 3, 4 saat ya da sonraki gün servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın