Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Portakallı Cevizli Kumkuat Soslu Kek

Portakallı Cevizli Kumkuat Soslu Kek

Portakallı Cevizli Kumkuat Soslu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 2 su kadehi un kıvamına göre çoğaldırılabilir
  • 1.5 su kadehi toz şeker
  • Yarım su kadehinden azıcık fazla akışkan yağ
  • 1 su kadehi süt
  • 1 portakalın kabuğu ve suyu
  • 2 koli kabartma toz
  • 1 koli vanilya
  • 7-8 adet kumkuat
  • 1 silme yemek kaşığı nişasta
  • 1 su kadehi su
  • 2 yemek kaşığı şeker

Portakallı Cevizli Kumkuat Soslu Kek Tarifi Yapılışı

  1. Keki için yumurta ve şekeri çırpıyoruz.
  2. Daha sonra yağ, süt, portakal kabuğu, ve portakal suyunu ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.
  3. Son olarak un, kabartma tozu ve vanilyalı da ilave edip iyice karıştırıyoruz.
  4. Tereyağı ile bolca yağladığımız kek kalıbına kek karışımını döküp evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika pişiriyoruz.
  5. Sosu için evvel kumkuatları blender ile sürükleyip püre haline getiriyoruz.
  6. Daha sonra kumkuat püresi, nişasta, su ve şekeri bir tavada kıvam alana kadar pişirip soğumaya vazgeçiyoruz.
  7. Pişen kekimizin soğumasını bekleyip sosu dilediğimiz ölçüde üzerine döküyoruz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın