Malzemeler
Şurup için
Sınanmış yemek tarifleri sunan Lezzet’in tatlı tarifleri listesinden iyi bir tercih.
Un, yumurta, limon tuzu, tuz ve suyu yoğurup yumuşak bir hamur elde edin. Üzerini nemli bir bezle örtüp 15 dakika dinlendirin.
Hazırladığınız hamuru 20 denk parçaya parçalayıp yuvarlayın. Her birinin üzerine nişasta serperek yemek tabağı büyüklüğünde açın. Hepsini üst üste yerleştirip nemli bir bezle üzerini örtün. 10 dakika dinlenmeye vazgeçin.
Düz bir tabanı unlayın. Üzerinde hamurlardan birini nişasta serpiştirerek oklava ile çok ince yufka biçiminde açın. Açtığınız yufkayı tepsiye yayıp üzerine reçeli sürün. Değişik hamurları açıp aralarına reçel sürüp ceviz serpiştirin ve tepsiye yayın. Baklava dilimi biçiminde kesip eritilmiş margarini üzerine dolaştırın. Evvelden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Tozşeker ve suyu kaynatın. Limon suyunu ilave edip ocaktan alın. Soğumaya vazgeçin. Tepsiyi fırından çıkarıp üzerine soğuk şurubu dolaştırarak dökün. Soğuk servis yapın.