Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Portakallı Ayva Tatlısı

Portakallı Ayva Tatlısı

Portakallı Ayva Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 tane kocaman ayva
  • 1 portakal
  • Toz şeker
  • 1 çubuk tarçın
  • Tane karanfil
  • 1 çubuk vanilya
  • 1 limonun suyu

Üzeri için

  • Kaymak

Portakallı Ayva Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Ayvaları yıkayıp boyuna ikiye kesin. Kabuklarını yıkayıp çekirdeklerini yatağıyla beraber çıkarın.
  • Ayva kabuklarını kocaman parçalar biçiminde doğrayıp tencerenin tabanına yayın. 4-5 çekirdeği ve karanfilleri kabukların üzerine serpin.
  • Ayvaları limon suyuyla ovup kabukların üzerine dizin. Portakalı kabuğuyla beraber dilimleyin. Ayvaların arasına dizin.
  • Tarçını kırıp ilave edin. Vanilyayı kopmayacak biçimde kesip içindeki taneleri kaşığı ucuyla sıyırıp tencereye ilave edin.
  • Ayvaların çukur kısımlarını şekerle doldurun. Tencereye, ayvaların kenarlarından doğru, 1 parmak kadar su ilave edin.
  • Tencereyi orta ateş üzerine yerleştirip su kaynayana kadar ısıtın. Ocağı kısıp tencerenin kapağı kapalı olarak pişirmeye devam edin.
  • Ayvaları bir iki kere ters surat edip pişirin. Tencereyi ocaktan alıp ayvaları ılınana kadar bekletin.
  • Ayvaları ve portakal dilimlerini servis tabağına alın. Üzerine jölemsi suyundan dolaştırın. Kaymakla beraber servis yapın.

Özel günlerin bırakılmazı haline gelen banal ayva tatlısı tarifine buradan erişebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın