Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Portakalın Kabuk Ve Posasını Değerlendirme Keki

Portakalın Kabuk Ve Posasını Değerlendirme Keki

Tarifin Öyküsü

Portakalın Kabuk Ve Posasını Değerlendirme Keki Tarifi İçin Malzemeler

  • Suyunu sıkmış olduğumuz 2 adet portakal
  • 1 su kadehi soğuk ya da ılık süt
  • Yarım su kadehi akışkan yağ
  • 3 yumurta
  • 1 buçuk su kadehi şeker
  • 1 kutu kabartma tozu
  • 1 kutu vanilin
  • Un

Portakalın Kabuk Ve Posasını Değerlendirme Keki Tarifi Yapılışı

  1. Suyu bunalmış olan portakalları kabuklarıyla beraber dilimleyip derin bir kaba alalım. Aynı kabın içine süt ve akışkan yağ ilave ederek blender ile çekelim.
  2. Başka bir kapta yumurta ve şekeri iyice çırpalım.
  3. Üzerine kabartma tozu vanilin ilave ettikten sonra sürüklemiş olduğumuz portakalları ilave edelim.
  4. Harcımızı hoşça karıştırdıktan sonra yavaş yavaş un ilave edelim. ben 1 kadeh kadar ilave ettim
  5. Hazır olan karışıma isterseniz damla çikolata serpiştirebilirsiniz.
  6. Kek karışımını minik boy bir tepsi ya da borcamda 15-20 dk kadar pişirelim.Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın