Portakalın Kabuk Ve Posasını Değerlendirme Keki Tarifi İçin Malzemeler
Suyunu sıkmış olduğumuz 2 adet portakal
1 su kadehi soğuk ya da ılık süt
Yarım su kadehi akışkan yağ
3 yumurta
1 buçuk su kadehi şeker
1 kutu kabartma tozu
1 kutu vanilin
Un
Portakalın Kabuk Ve Posasını Değerlendirme Keki Tarifi Yapılışı
Suyu bunalmış olan portakalları kabuklarıyla beraber dilimleyip derin bir kaba alalım. Aynı kabın içine süt ve akışkan yağ ilave ederek blender ile çekelim.
Başka bir kapta yumurta ve şekeri iyice çırpalım.
Üzerine kabartma tozu vanilin ilave ettikten sonra sürüklemiş olduğumuz portakalları ilave edelim.
Harcımızı hoşça karıştırdıktan sonra yavaş yavaş un ilave edelim. ben 1 kadeh kadar ilave ettim
Hazır olan karışıma isterseniz damla çikolata serpiştirebilirsiniz.
Kek karışımını minik boy bir tepsi ya da borcamda 15-20 dk kadar pişirelim.Afiyet olsun.