Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Portakal Ve Limon Şuruplu Kek

Portakal Ve Limon Şuruplu Kek

Portakal Ve Limon Şuruplu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet yumurta
  • 100 ml. süt
  • 250 gram toz şeker
  • 250 ml. susuz yoğurt
  • 50 gram eritilmiş tereyağı
  • 200 gram badem tozu
  • 100 gram un
  • 3/4 bir yarım+bir çeyrek kutu kabartma tozu
  • 1 kutu vanilya
  • 75 gram doğranmış antep fıstığı üzeri için
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • – 1 limon kabuğu rendesi
  • Portakal şurubu:
  • 1 portakalın suyu
  • 1 limonun suyu
  • 125 gram toz şeker
  • 50 ml su

Portakal Ve Limon Şuruplu Kek Tarifi Yapılışı

  1. Bir karıştırma kabında yumurtaları ve şekeri mikserle yüksek devirde iyice çırpın.
  2. Sonra yoğurt ve erimiş tereyağını ilave edip kısa bir vakit daha çırpın.
  3. Sonra un, kabartma tozu, ince öğütülmüş badem tozu ve vanilyayı ilave edip çırpmadan karıştırın.
  4. Son olarak portakal ve limon kabuğu rendesini de katıp yağlanmış yuvarlak kalıba dökün.
  5. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında pişirip soğuması için fırından alın.
  6. Bu arada nemlendirme şurubu için tüm malzemeyi bir sos tenceresine alıp koyulaşıncaya kadar 5 dakika kaynatın.
  7. Şurubu ılıttıktan sonra soğuk kekin üzerine dolaştırın.
  8. Üzerini doğranmış antep fıstığı ve taze çiçeklerle süsleyin. ben kamelya çiçeğini kullandım .

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın