Waffle için, yumurtalar, süt ve unu bir karıştırma kabına alarak iyice çırpın. Toz şeker, zeytinyağı, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip çırpmaya devam edin. Yağladığınız waffle pişirme aygıtına harçtan bir kepçe kadar döküp kapağını kapatın. Üzeri kızarmaya başlayınca aygıttan alın.
Şurubu hazırlamak için, portakal suyu ve toz şekeri bir tencereye alın. Ara ara karıştırarak yüksek ateşte kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 4-5 dakika daha pişirin. Üzerindeki köpükleri bir kaşıkla alıp ince bir süzgeçten geçirin.
Waffle ’larınızı servis tabaklarına paylaştırın. Üzerini beyaz kısımlarını arınıp küp doğradığınız portakal parçaları ve kırılmış Antep fıstığı ile süsleyin. Ilınan portakal şurubunu waffle ’ların üzerine dolaştırıp servis yapın.