Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,14
  • EURO
    %0,51
  • ALTIN
    %-1,16
  • BIST
    %0,95
Portakal Şuruplu Waffle

Portakal Şuruplu Waffle

Portakal Şuruplu Waffle Tarifi İçin malzemeler

Waffle için

  • 3 yumurta
  • 1.5 su kadehi süt
  • 1.5 su kadehi un
  • Yarım çay kadehi toz şeker
  • 1 çay kadehi zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı vanilya

Şurubu için

  • 1 su kadehi portakal suyu
  • 1 su kadehi toz şeker

Servis için

  • 1 portakal
  • Kırılmış Antep fıstığı

Portakal Şuruplu Waffle Nasıl Yapılır?

  • Waffle için, yumurtalar, süt ve unu bir karıştırma kabına alarak iyice çırpın. Toz şeker, zeytinyağı, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip çırpmaya devam edin. Yağladığınız waffle pişirme aygıtına harçtan bir kepçe kadar döküp kapağını kapatın. Üzeri kızarmaya başlayınca aygıttan alın. 
  • Şurubu hazırlamak için, portakal suyu ve toz şekeri bir tencereye alın. Ara ara karıştırarak yüksek ateşte kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 4-5 dakika daha pişirin. Üzerindeki köpükleri bir kaşıkla alıp ince bir süzgeçten geçirin. 
  • Waffle ’larınızı servis tabaklarına paylaştırın. Üzerini beyaz kısımlarını arınıp küp doğradığınız portakal parçaları ve kırılmış Antep fıstığı ile süsleyin. Ilınan portakal şurubunu waffle ’ların üzerine dolaştırıp servis yapın. 

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın