Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Portakal Sulu Cheesecake

Portakal Sulu Cheesecake

Portakal Sulu Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kutu yulaflı bisküvi
  • Yarım kutu pötibör bisküvi
  • 70 gram tereyağı
  • 450 gram labne peyniri
  • 1 su kadehi toz şeker
  • 1 kutu vanilya
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 yumurta
  • 1 çay kadehi krema
  • 2 su kadehi taze bunalmış portakal suyu
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı portakal şekerlemesi

Portakal Sulu Cheesecake Tarifi Yapılışı

  1. Bisküvileri mutfak robotunda un haline getirin.
  2. Eritilmiş tereyağını ilave edip karıştırın ve kelepçeli kek kalıbının tabanına bastırarak yayın. Buzdolabında bekletin.
  3. Labne peyniri, şeker ve vanilyayı mikserle çırpın. Unu ilave edin.
  4. Yumurtaları teker teker ilave edip karıştırın.
  5. Son olarak kremayı ilave edip karışımı bisküvi tabanının üzerine aktarın.
  6. 165 dereceye ayarlanmış fırında 1 saat pişirin.
  7. Oda sıcaklığına geldikten sonra 1 gece buzdolabında bekletin.
  8. Portakal suyu, su, şeker ve nişastayı karıştırıp orta ateşte katılaşıncaya kadar pişirin.
  9. Küp doğranmış portakal şekerlemesini ilave edip ılınmaya vazgeçin.
  10. Cheesecake üzerine sosu döküp 1-2 saat daha buzdolabında beklettikten sonra dilimleyin ve üzerini portakal dilimi ve eritilmiş çikolata ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın