Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,04
  • EURO
    %-0,07
  • ALTIN
    %0,55
  • BIST
    %-0,25
Portakal Soslu Tart Kek

Portakal Soslu Tart Kek

Portakal Soslu Tart Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 kahve fincanı şeker
  • 1 kahve fincanı yoğurt
  • 1 kahve fincanı akışkan yağ
  • 1 kutu kabartma tozu
  • 1 kutu vanilya
  • 3 kahve fincanı un
  • 1.5 su kadehi portakal suyu
  • Yarım su kadehi su
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta

Portakal Soslu Tart Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel portakallı sosumuzu hazırlamaya başlayalım. Taze bunalmış meyve suyunu tencereye alalım.
  2. Su ile nişastayı ayrı bir kasede karıştıralım ve portakal suyuna ilave edelim. Şekerini de ilave edip ocağa alalım.
  3. Kaynamaya başlayıncaya kadar karıştıralım.
  4. Sosumuz kaynamaya başlayınca 5 dakika daha bekleyip ocaktan alalım ve soğumaya vazgeçelim.
  5. Bu arada kekini yapmaya başlayalım. Yumurta ve şekerini iyice çırpalım.
  6. Yoğurt ve akışkan yağını ekleyelim ve karıştıralım.
  7. Un kabartma tozu ve vanilyasını ilave ederek iyice çırpalım.
  8. Tart kalıbımızı yağlayıp kek harcımıza ilave edelim.
  9. 180 derece ısıtılmış fırınımızda üzeri kızarana kadar pişirelim.
  10. Kekimiz pişince ters çevirelim azıcık soğumasını bekleyip kalıptan çıkaralım.
  11. Hazırladığımız sosu üzerine dökelim. Dilediğimiz biçimde süsleyelim.
  12. En az 1 saat buzdolabında dinlendirip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun :

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın