Portakal Soslu Meyve Tatlısı Tarifi İçin malzemeler
3 portakal
3 kivi
3.5 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı nişasta
2 tatlı kaşığı su
1 çorba kaşığı çekilmiş antep fıstığı
Portakal Soslu Meyve Tatlısı Nasıl Yapılır?
2 portakalı ve kivileri soyun. Her birini yarım santim kalınlığına milleteler halinde dilimleyin. Servis tabağına başkalaşımlı olarak dizin.
1 portakalın kabuğunu rendeleyin, suyunu sıkın. Tereyağını tavada eritip portakal suyu ve toz şekeri ilave edin.
Şeker eriyince portakal kabuğu rendesini ilave edin. Nişastayı 2 kaşık suda eriyinceye kadar karıştırıp tavaya ilave edin.
Kısık ateşte hafif koyulaşıncaya kadar pişirin. Fıstığı serpip ateşten alın. Hazırladığınız sosu sıcak olarak meyvelerin üzerine döküp hemen servis yapın.