Malzemeler
Üzerinin Sosu İçin
Üzeri İçin
Yapılışı
Portakalın kabuğunu beyaz kısmına geçmeyecek şekilde rendenin ince tarafıyla rendeleyelim.
Portakalın suyunu sıkalım.
Küçük bir tavaya portakal suyunu, pudra şekerini ve nişastayı koyalım.
Ocakta tel çırpıcı ile sürekli karıştırıp bir iki dakika pişirelim.
Elde ettiğimiz akışkan sosu soğumaya bırakalım.
Dolaptan çıkardığımız tereyağını bıçakla küçük küpler şeklinde keselim.
Üzerine toz şekeri, yumurtayı, tuzu, sıvı yağı, vanilyayı ve kabartma tozu ilave edip elimizle biraz karıştıralım.
Bu aşamada şekerin eritmeye çalışmayın.
Çok az karıştırıp kakaoyu ve nişastayı ilave edip tekrar karıştıralım.
Üzerine azar azar unu ilave edip ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım.
Hamuru iki üç seferde buzdolabı poşeti arasında yaklaşık 4-5 mm kalınlığında açalım.
Sonra kare kalıpla keselim.
Kare hamurların yarısının ortasını oyma aparatı ile ya da küçük yuvarlak bir cisimle keselim.
Ortaları kesilmiş kare hamurları ortaları kesik olmayan hamurların üzerine yerleştirelim.
Spatula ile kaldırıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
Üzerlerine yumurta akı sürelim.
Ortadaki oyulmuş kısımlara yaklaşık 1 er tatlı kaşığı portakal sosu dökelim.
Kenarlarına irice doğranmış fındık parçaları yerleştirelim.
Önceden ısıtılmış 180° fırında fındıkların üzeri hafif pembeleşene kadar pişirelim.
Fırından çıkan kurabiyelerin ortasına kalan portakal sosundan bir miktar daha döküp tepside soğutalım. Afiyet olsun.