Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,13
  • EURO
    %0,10
  • ALTIN
    %0,50
  • BIST
    %2,52
Portakal Soslu Kereviz

Portakal Soslu Kereviz

Portakal Soslu Kereviz Tarifi İçin malzemeler

  • 3 kereviz
  • 3 patates
  • 10 arpacık soğan
  • 2 havuç
  • 1 çay kadehi zeytinyağı
  • 1.5 su kadehi kadehi portakal suyu
  • 1 çorba kaşığı tozşeker
  • Tuz
  • Maydanoz yaprakları

Portakal Soslu Kereviz Nasıl Yapılır?

  • Kerevizleri ceddip top biçiminde kesin. Kararmaması için limonlu suda bekletin.
  • Patatesleri ceddip top biçiminde kesip limonlu suya ilave edin. Soğanları soyun. Havuçları arınıp top biçiminde doğrayın.
  • Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğanı soteleyin. Sırasıyla havuç, süzülmüş patates ve kerevizi ilave edip 2-3 dakika karıştırarak pişirin.
  • Portakal suyu, şeker ve tuzu ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
  • Ocaktan alıp kapağı kapalı olarak soğumaya vazgeçin. Servis tabağına alıp maydanoz yapraklarıyla süsleyin. Servis yapın. Afiyet olsun.

Yemeklerin yanında sunabileceğiniz cevizli kereviz salatasını da anekdotlarınız arasına ilave edin.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın