Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,22
  • EURO
    %-0,46
  • ALTIN
    %0,96
  • BIST
    %1,47
Portakal Soslu Kek

Portakal Soslu Kek

Portakal Soslu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 akarsu bardağı toz şeker
  • 1 akarsu bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 1.5 su bardağı portakal suyu
  • Yarım u bardağı su
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 dere bardağı şeker

Portakal Soslu Kek Tarifi Yapılışı

  1. Kabınıza yumurtaları alın ve köpürene kadar çırpın.
  2. Toz şekeri ekleyip çırpmaya devam edin.
  3. Süt ve sıvı yağı ekleyip çırpın.
  4. Unu eleyerek ekleyip kabartma tozu ve vanilyayı da ek edip biraz daha çırpın.
  5. Pürüzsüz bir karışım elde edin.
  6. Bölmeli muffin kalıbına kabartı payı bırakarak  bölüştürelim. (isterseniz tart kek kalıbında da yapabilirsiniz).
  7. 180 derecelik fırında 15-20 dakika yoklama ederek pişirin.
  8. Portakal sosu için: bütün malzemeleri tencereye döküyoruz ve koyulaşana kadar karıştırıyoruz.
  9. Koyulaşan sosu alıyoruz. Soğumuş kekin üstüne pay ediyoruz ve yayıyoruz. (tart kalıbında yapanlar kekin ortasına dökün ve yayın).
  10. Üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın