Portakal Soslu Hindi Bonfile Tarifi İçin malzemeler
3 yemek kaşığı darı unu
4 parça hindi bonfile
4 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
3 portakalın suyu
Tuz
Karabiber
2 portakal
1 tatlı kaşığı bal
1 yemek kaşığı kıyılmış frenk soğanı
Portakal Soslu Hindi Bonfile Nasıl Yapılır?
Sınanmış yemek tarifleri sunan Lezzet’tin hindi tarifleri listesinden iyi bir tercih. Darı ununu düz bir tabağa alıp bonfilelerin her iki tarafını bulayın.
Yapışmaz tavada yağı kızdırıp bonfileleri 3-4 dakika pişirin. Bir tabağa alarak bekletin.
Aynı tavaya portakal suyu ve balı ilave edip kısık ateşte kaynatın. Kalan darı ununu 2 yemek kaşığı su ile karıştırıp sosa ilave edin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
Bonfileleri sosa ilave edin. Portakalları dilimlere ayırarak sosa ilave edin ve 3 dakika pişirin. Bonfileleri servis tabağına alarak haşlanmış sebzelerle sıcak servis yapın.