Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,01
  • EURO
    %0,01
  • ALTIN
    %-0,70
  • BIST
    %0,77
Portakal Soslu Hindi Bonfile

Portakal Soslu Hindi Bonfile

Portakal Soslu Hindi Bonfile Tarifi İçin malzemeler

  • 3 yemek kaşığı darı unu
  • 4 parça hindi bonfile
  • 4 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 3 portakalın suyu
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 portakal
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı kıyılmış frenk soğanı

Portakal Soslu Hindi Bonfile Nasıl Yapılır?

  • Sınanmış yemek tarifleri sunan Lezzet’tin hindi tarifleri listesinden iyi bir tercih. Darı ununu düz bir tabağa alıp bonfilelerin her iki tarafını bulayın.
  • Yapışmaz tavada yağı kızdırıp bonfileleri 3-4 dakika pişirin. Bir tabağa alarak bekletin.
  • Aynı tavaya portakal suyu ve balı ilave edip kısık ateşte kaynatın. Kalan darı ununu 2 yemek kaşığı su ile karıştırıp sosa ilave edin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
  • Bonfileleri sosa ilave edin. Portakalları dilimlere ayırarak sosa ilave edin ve 3 dakika pişirin. Bonfileleri servis tabağına alarak haşlanmış sebzelerle sıcak servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın