1 litre süt
½ su kadehi toz şeker
2 yemek kaşığı kakao
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı buğday nişastası
2 yemek kaşığı un
130 gr bitter çikolata
4 – 5 adet portakal
2 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı darı nişastası
Tencereye sütü alın ve üzerine kestane ve bitter çikolata hariç tüm malzemeleri ilave edip pişirin.
Kıvama geldikten sonra ocaktan alın, bitter çikolatayı ilave edip karıştırın ve servis kaselerinize paylaştırıp soğutun.
Portakallarınızı sıkın.
Sos tencerenizin içerisine portakal suyunu ilave edin.
Toz şeker ve darı nişastasını ilave edin.
Ardından ocağa alın ve kesintisiz çırparak karıştırın.
Karışımınız koyulaşınca ocaktan alın.
Soğuyan çikolatalı pudinginizin üzerine hazırladığınız portakal peltesini ince bir tabaka olacak biçimde servis kaselerinize hisse edin ve soğumaya vazgeçin.
Tatlınızı soğuk servis edin.
Pelteyi daha yüksek yakalamak isterseniz peltenin malzeme oranını 2 katına çıkarabilirsiniz.