Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,19
  • EURO
    %-0,60
  • ALTIN
    %1,51
  • BIST
    %1,94
Portakal Limon Kokulu Sünger Gibi Anne Keki

Portakal Limon Kokulu Sünger Gibi Anne Keki

Tarifin Hikayesi

Portakal Limon Kokulu Sünger Gibi Anne Keki Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı taze bıkkın portakal suyu
  • 1 su bardağı eritilmiş tereyağı -zeytinyağı( karışık sözde yarıya)
  • 1 limonun 1 portakalın rendelenmiş kabukları
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 4 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tepeleme dolu nehir kaşığı karbonat
  • 2 yemek kaşığı susam

Portakal Limon Kokulu Sünger Gibi Anne Keki Tarifi Yapılışı

  1. Ilk Olarak listedeki bütün malzemeleri hazırlanmış edelim arkasında limon ve portakalın kabuklarını rendeleyelim portakalın suyunu 2 su bardağı olacak şekilde sıkıp üstüne 2 yemek kaşığı limon suyunu ek edip hazır edelim.
  2. Arkasında tereyağını eritip üstüne zeytinyağını ya da ayçicek yağıda olur ben zeytinyağı kullandım 1 su bardağı dolusu olacak şekilde hazır edelim.
  3. Şu Anda çırpma kabımıza 1 saat öncesinden oda sıcaklığında beklettiğimiz 4 yumurtayı alalım üzerine 2 su bardağı şekeri ek edip fotoğraftaki gibi beyazlaşana kadar çırpalım.
  4. Ardından portakal suyunu, portakal ve limon rendesini, ve.
  5. Yağı ek edip kaşıkla üstten alta olacak şekilde karıştıralım ardından kabartma tozunu vanilini ve karbonatı ek edip karıştıralım.
  6. Derhal elenmiş unumuzu üstten alta doğu hamuru yormadan söndürmeden karıştırarak kontrollü bir şekilde ek edelim ben tepside yaptım mini fırın tepsisini kullandım 4 bardak un tam geldi.
  7. Kek karışımımız adamakıllı karışınca önceden yağlanmış tepsimize döküp tepsimizi hafif sallayalım tezgaha hafifçe vuralım hamur tepsiye adamakıllı yerleşsin şu anda üstüne susamı serpiştirip.
  8. Peşinde evvelden ısıttığımız 180 derece fırına verelim kontrollü bir şekilde pişmeye bırakalım.
  9. Kekimizi fırına verdikten daha sonra minimum 20 dakika üzeri kızarmaya başlayıncaya dek fırının kapağını hiç açmayalım huysuz takdirde kabaran kekimiz söner.
  10. Kekimiz fırında takriben 30 / 35 dakikada pişer fırından fırına farklılık gösterebildiği için siz lütfen kontrollü pişirin 👍👍👍 sürenin ardındaki altı üstü hafif kızaran kekimizi fırından alıp azıcık dinlendirelim.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın