Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,04
  • EURO
    %-0,15
  • ALTIN
    %0,36
  • BIST
    %-0,25
Portakal Kabuğu Şekerlemesi

Portakal Kabuğu Şekerlemesi

Portakal Kabuğu Şekerlemesi Tarifi İçin malzemeler

  • 6 adet portakal
  • 5 su kadehi toz şeker
  • 1 çorba kaşığı tuz
  • 3 litre su

Portakal Kabuğu Şekerlemesi Nasıl Yapılır?

  • Portakalları yıkayıp kabuklarını dilimleyin. Dilimleri tencereye alıp üzerine tuz ilave edin. Kapağını kapatın ve 24 saat bekletin.
  • Tuzda beklettiğiniz portakal kabuklarını bol suyla yıkayıp süzün. Tencereye alıp üzerine soğuk su ilave edin.
  • Portakal kabuklarının acılığını gidermek için bir taşım kaynatın ve suyunu süzün. Kaynatma operasyonunu 3 kere yineleyin.
  • Haşlama ve süzme operasyonlarını 3 kere yineledikten sonra portakal kabuklarını doğrama tahtasına alın. Birer santim eninde şeritler kesin.
  • Portakal kabuklarını bir tencereye alın. Üzerine 4 su kadehi şeker ilave edin.
  • Tahta bir kaşıkla hafifçe karıştırarak kabukları transparanlaşıncaya kadar pişirin ve şerbetini süzün.
  • Süzdüğünüz portakal kabuklarını fırın ızgara telinin üzerine aralıklı olarak dizin. Kalan şekeri üzerlerine serpiştirin. 3-4 gün oda sıcaklığında bekletip kurutun.

Portakal Kabuğu Şekerlemesi Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Turunç ve limon kabuğu şekerlemelerini de aynı usulle hazırlayabilirsiniz.
  • İnce kabuklu meyveleri seçim etmelisiniz.
  • Portakalı iyice yıkayıp kurulayın. Aksi takdirde üzerindeki toz ve tarım ilaçları şekerlemenin tadını bozabilir
  • Portakal kabuklarını fırın ızgara teline birbirlerine dokunmayacak biçimde dizin.
  • Hazırladığınız şekerlemeyi pasta ve kek süslemelerinde kullanabilirsiniz.
  • Şekerlemeyi sırça kavanozlara doldurup ağzını sıkıca kapatmayı bakımsızlık etmeyin. Böylece uzun müddet muhafaza edebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın