Portakalları yıkayıp kabuklarını dilimleyin. Dilimleri tencereye alıp üzerine tuz ilave edin. Kapağını kapatın ve 24 saat bekletin.
Tuzda beklettiğiniz portakal kabuklarını bol suyla yıkayıp süzün. Tencereye alıp üzerine soğuk su ilave edin.
Portakal kabuklarının acılığını gidermek için bir taşım kaynatın ve suyunu süzün. Kaynatma operasyonunu 3 kere yineleyin.
Haşlama ve süzme operasyonlarını 3 kere yineledikten sonra portakal kabuklarını doğrama tahtasına alın. Birer santim eninde şeritler kesin.
Portakal kabuklarını bir tencereye alın. Üzerine 4 su kadehi şeker ilave edin.
Tahta bir kaşıkla hafifçe karıştırarak kabukları transparanlaşıncaya kadar pişirin ve şerbetini süzün.
Süzdüğünüz portakal kabuklarını fırın ızgara telinin üzerine aralıklı olarak dizin. Kalan şekeri üzerlerine serpiştirin. 3-4 gün oda sıcaklığında bekletip kurutun.