Öncelikle portakalın birinin kabuğu rendelenir 3 adet portakalımız kabukları soyulur vebal beyaz zar kısmı kalmaycak şekilde olur,ince ince doğranır tencereye alınıp üzerine 1 su bardağı şeker portakal kabuğu rendesi eklenip kısık ateşte pişirilir inmeye yakın 4 çorba kaşığı un her 1 kaşık eklemede hızlıca karıştırılarak eklenir 3 dk kadar da bu şekilde pişirilip soğumaya bırakılır.
Hamurunun yapılışı; Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı ile un,kabartma tozu hariç tüm malzemeler karıştırılır unumuz kontrollü şekilde eklenir kabartma tozu da eklenir istenilen kıvam ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir.
Ceviz büyüklüğünde parcalar koparılıp patates doğrayıcısıyla şekil verilir.Dilerseniz bir kısmınıda yuvarlak kalıpla kesip portakal harcı ekleyip üstüne bir yuvarlak daha kapatıp yapabilirsiniz.
Önceden ısıtılmış 180 derecede hafif pembeleşinceye kadar pişirilip üzeri süslenir ve servise hazır afiyet olsun.