2-3 adet orta boy portakal İnce kabuklu/ sıkma portakal
2 çorba kaşığı toz şeker veya kahverengi şeker
Pişirmek için yapışmaz bir tava ve benmari için de plastik veya metal yuvarlak bir kase.
Portakal Dilimli Çikolata Nasıl Yapılır?
İlk olarak çikolataları benmari usulü eritin. Benmari usulü eritmek için bir tencerenin yarısına su doldurun ve ocağa alın. Üzerine metal bir kap koyun ve su ile temas etmemesine özen gösterin. Metal kabın içerisine çikolataları doldurun. Çikolatalar, tenceredeki suyun buğusuyla erimeye başlayacaktır.
Portakalları kabuğunu cetmeden ince ince dilimleyin. Çekirdekleri pişirme esnasında çıkacaktır.
Dilimlediğiniz portakalları yapışmaz tavaya alın ve ocağı orta ateşte yakın. Portakalları pişirirken çatal dayanağıyla sağa sola kaydırın. Bu sayede yanmasını engelleyebilirsiniz.
Portakal dilimlerinin üzerine bir çay kaşığı toz şeker serpiştirin ve karamelize oluncaya kadar portakalları pişirin.
Benmari usulü eriyen çikolataları plastik spatula ile karıştırın.
Ardından karamelize ettiğiniz portakalları ortadan ikiye dağılın ve portakal dilimlerini çikolataya batırın.
Tüm portakalları çikolataya daldırdıktan sonra buzdolabına koyun. Takribî 3-4 dakika dolapta beklettikten sonra, hazırladığınız çikolataları servis tabağına alabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.