Öncelikle portakal aromasını hazırlayalım. Portakalımızı sıkalım ve uygun bir tencereye alalım.
İçine tüm malzemeleri ilave edip muhallebi kıvamı alana kadar pişirelim. Ve soğumaya vazgeçelim. Arada bir karıştırmayı ilgisizlik etmeyelim.
Kekimiz için yumurta ve şekerimizi hoşça çırpalım ve şekerimizi ilave edip tekerrür çırpalım.
Daha sonra süt ve akışkan yağı ekleyelim.
En sona un, vanilin ve kabartma tozunu eleyerek ilave edelim.
Spatula takviyesiyle karıştıralım ve kek harcımız hazır.
Tart kalıbın her yerini margarin ile yağlayalım. Ve kek harcımızı dökelim.
175 derece evvelden ısıtılmış fırında pişirelim.
Kekimizi fırından çıkarmadan evvel kürdan takviyeyi ile hakimiyet edelim.
Ve kekimizi dinlendirelim.
Vee kekimizi aromasıyla birleştirelim. Bu kısımda isterseniz kekten parça almadan dolaysız portakal aromasını döküp süsleyerek servis edebilirsiniz. Ya da sosum içinde saklı kalsın derseniz; tart kalıbımızı ters çevirelim ve orta kısımdan kek parçalarını keselim ve içine portakal aromasını dökelim.
Kalan kekimizi ufalarak üzerine ilave edelim.
Kekin kenar kısımlarını pudra şekeri serptim. Siz dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Yapan dostlarımdan resim bekliyorum. Şimdiden herkese afiyet olsun :.