Evvel fırını 200 ve 250 derece arasına 225-230 ayarlayalım, malzemeleri, yağlanmış sufle kaplarını hazırlayalım.
Sonra yağı ve bitter çikolatayı yapışmaz bir tencerede/tavada karıştırarak eritelim.
Eriyen yağlı çikolata karışımına unu ve vanilinin birine ilave edelim ve tortu gibi olana kadar azıcık daha karıştıralım.
Başka bir derin kapta yumurta, şeker ve tuzu mayonez kıvamında olana dek çırpalım.
Kakao, su, süt, akışkan yağı ilave edip tekerrür çırpalım.
Son olarak hazırlamış olduğumuz unlu karışımı portakal kabuğu rendesini, vanilini, kabartma tozu ve karbonatı da ilave edip son defa çırpalım ve çırpma harekâtını bitirelim.
Sufle kaplarının çeyreği kadarına hazırlamış olduğumuz karışımı ilave edip birer tutam çakıl taşı ilave edelim ve kapların yarısına kadar tekerrür karışımı ekleyelim.
Son olarak üzerlerine birer tutam damla çikolata ilave edip fırına sürelim.
Fırında 8-9 dk kadar hakimiyetli pişirelim. Afiyet olsun. :.