Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,65
  • ALTIN
    %1,55
  • BIST
    %1,94
Portakal Aromalı Bol Soslu Islak Kek

Portakal Aromalı Bol Soslu Islak Kek

Portakal Aromalı Bol Soslu Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 buçuk su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 2 su bardağı un
  • 1 dere bardağı portakal kabuğu
  • Vanilya
  • 1 buçuk paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı akışkan yağ

Portakal Aromalı Bol Soslu Islak Kek Tarifi Yapılışı

  1. Ilk Önce yumurta ile süt uygun kapta köpürene değin çırpın.
  2. Üzerine akışkan yağ, süt ve vanilya eklenerek düşük ayarda çırpılır.
  3. Peşinde kakao, kabartma tozu, portakal kabuğu ve un eklenilir.
  4. Borcam uygunca yağlanıp üzerine dökülüp, evvelden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.
  5. Kürdan testi yapılarak denetim edilip, fırından alalım.
  6. Sos için bütün araç gereç uygun bir kapa alıp, pürüzsüz kıvam alana kadar karıştırılır.
  7. Kısık ateşte kıvam alana dek pişirilir, 3-4 dakika fokurdatıp kapatılıp, ılımaya alınır.
  8. Kekimizde ılık sosumuzda ılık olmalıdır. Kekimizi dilimlere kesip sosu üstüne dökelim.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın