Malzemeler
Kreması İçin
Kekleri Islatmak İçin
Üzeri İçin
Yapılışı
Kahve ve toz şekeri sıcak sütle eriyene kadar karıştırıp soğuması için kenara alalım.
Kreması için; derin bir tencerede yumurta sarılarını, toz şekeri, sütü, unu ve nişastayı el çırpıcısı ile iyice çırpalım.
Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirelim.
Kaynamaya başladıktan 1-2 dakika sonra ocaktan alalım.
İçine vanilyayı ve suyu alınmış labne peynirini ilave edip mikserle iyice çırpalım.
Kekleri dilediğimiz şekilde küçük parçalar halinde keselim.
Tatlıyı servis edeceğimiz kapların içine bir miktar krema dökelim.
Kremanın üzerine küçük kek parçalarını kahveli sosla ıslatıp yerleştirelim.
Sonra keklerin üzerine tekrar bir miktar krema döküp üzerine kahveli sosla ıslatılmış kekleri yerleştirelim.
Kaplar dolana kadar bu işleme devam edelim.
Son olarak üzerine krema döküp üzerlerini spatula ile düzeltelim.
Oda sıcaklığına gelen tatlıları buzdolabında en az 4-5 saat bekletelim.
Üzerlerine kakao serpip yeşil fıstıkla süsleyelim.
Porsiyonluk Tiramisularımızı soğuk olarak servis yapın. Afiyet olsun.