Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,02
  • EURO
    %0,61
  • ALTIN
    %1,17
  • BIST
    %-2,13
Porsiyonluk Portakal Soslu Cheesecake

Porsiyonluk Portakal Soslu Cheesecake

Tarifin Öyküsü

Porsiyonluk Portakal Soslu Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kutu kakaolu bisküvi
  • 50 gram margarin
  • 1 /2 kutu krema
  • 200 gram labne
  • 1/2 yarım su kadehi şeker
  • 1 yemek kaşığı un silme
  • 1 yemek kaşığı nişasta silme
  • 1 yumurta
  • 1 kutu vanilin
  • 1,5 su kadehi portakal ve mandalina suyu
  • 1,5 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta

Porsiyonluk Portakal Soslu Cheesecake Tarifi Yapılışı

  1. Tabanı için bisküvileri rondodan geçirip erimiş margarin ile karıştırıyoruz.
  2. Muffin kabına kek kapsüllerini koyup üzerlerine bir yemek kaşığı bisküvilerden döküyoruz.
  3. Çay kadehi altı ile bastıralım.
  4. Krema için lüzumlu olan krema ve şekeri çırpma kabında karıştırıp labne ilave ediyoruz çırpmaya devam ediyoruz. Yumurtayı ilave edip iyice karıştırıyoruz.
  5. En son un nişasta ve vanilini ilave edip çırpıyoruz.
  6. Hazırladığımız kremayı tabanında bisküvi olan muffın kaplarına paylaştırıyoruz.
  7. Evvelden ısıtılan fırında 160 derecede pişiriyoruz.
  8. Kelepçeli kalıba göre daha seri pişiyor dikkatli olalım.
  9. Sos için portakal ve mandalinaları sıkıp şeker ve nişastayla karıştırıyoruz.
  10. Ocakta kıvam alana kadar pişirelim.
  11. Soğumaya vazgeçelim. Pişen cheesecakeleri fırından çıkarmadan fırın kapağı sarih bir biçimde soğumaya vazgeçelim.
  12. Soğuyan cheesecakelerin üzerine sosumuzdan dökelim. Ben üzerine portakal dilimi ile servis ettim dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın