Porsiyonluk Kadife Pasta (İç Dolgulu) Tarifi İçin Malzemeler
2 yumurta
1 su bardağı toz şeker
4 yemek kaşığı tereyağı (Eritilmiş̧)
2 türk kahvesi fincanı sıvı krema
3 yemek kaşığı kakao
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
10 yemek kaşığı un (Dolu dolu koymayın)
Yarım çay kaşığı kırmızı gıda boyası
2.5 su bardağı süt
1 su bardağından iki parmak eksik toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
1 adet yumurta sarısı
Yarım su bardağı nişasta
Çeyrek su bardağı un
1 paket vanilya
Yarım poşet toz kremşanti
Porsiyonluk Kadife Pasta (İç Dolgulu) Tarifi Yapılışı
Öncelikle kremamızı hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz. Bunun için vanilya ve kremşanti hariç verilen malzemeleri karıştırıp ocakda kıvam alıp koyulaşana kadar pişiriyoruz.
Kaynamaya başladıktan sonra unun kokusu çıkana kadar biraz daha pişirip ocaktan alıyoruz krema içerisine vanilya ve kremşanti ekleyip mikserle çırpıyoruz.
Daha sonra kremayı bir sıkma torbasına koyup dolapta dinlenmeye bırakıyoruz. Kek için yumurta ve şekeri mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.
Ardından diğer malzemeleri ekleyip kek harcımızı kek kapsüllerin yarısı dolacak şekilde ekliyoruz 170° ’de pişiriyoruz (Çok çabuk pişiyor kontrol edelim )👈🏻
Fırından çıkan kek iyice soğuduktan sonra kek kalıbından çıkartıyoruz soğumaya bırakıyoruz ve dekor beyaz çikolata sosu ile keklerin ortasına sos sıkıyoruz servis edeceğimiz tabağını üzerine bırakıyoruz 👌🏼