Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Porsiyonluk Islak Kek

Porsiyonluk Islak Kek

Porsiyonluk Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 3 su bardağı un (Kontrollü ilave etmek lazım)
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su, bardağı süt
  • Kabartma tozu
  • Vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 buçuk su bardağı süt
  • 80 gram çikolota
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • Yarım su bardağı şeker

Porsiyonluk Islak Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şeker çırpılır.
  2. Çırpılan yumurta ve şekerin üstüne sıvı yağ, süt ilave edilir. Birkaç, tur daha çırpılır.
  3. Son olarak un, kakao, vanilya, kabartma tozu ilave edilir ve çırpılmaya devam edilir.
  4. Kek kıvamına gelince porsiyonluk kaplara eşit dağıtılır.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir.
  6. Sosun hazırlanışı.
  7. Bütün malzemeler tencereye alınır, çikolata eriyip süt kaynayınca sos ocaktan alınır.
  8. Kek piştikten sonra hazırlanan sos kekin üzerine dağıtılır.Not: undan una farklılık olabilme durumundan dolayı unu, yavaş yavaş ilave etmek lazım.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın