Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,04
  • EURO
    %0,30
  • ALTIN
    %0,86
  • BIST
    %0,25
Polonya Pastası Karpatka

Polonya Pastası Karpatka

Polonya Pastası Karpatka Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su kadehi süt
  • 1 su kadehi şeker
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 koli vanilin
  • 125 gram tereyağı
  • 125 gram tereyağı
  • 1 su kadehi su
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 su kadehi un
  • 4 yumurta

Polonya Pastası Karpatka Tarifi Yapılışı

  1. Süt, un, şeker, nişasta ve yumurtayı tencereye muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirelim.
  2. Piştikten sonra ocağı kapatıp vanilini ve tereyağını ilave edip karıştırın.
  3. Muhallebi olduktan sonra kabuk yakalamaması için üzerini streç filmle kapatın.
  4. Başka bir tencerede tereyağı, su ve tuzu birlikte eritelim.
  5. Tereyağı tamamen eridikten sonra un ilave edin. Helva kıvamına gelinceye kadar karıştırın.
  6. Sonra ocaktan alın ve teker teker yumurtaları iyice yedirerek çırpın.
  7. Kelepçeli kaba pişirme kağıdı yerleştirip hamurun yarısını dökün ve düzenleyin.
  8. 165 derece fırında 35 dakika kadar pişirin.
  9. Piştikten sonra öbür hamuru aynı biçimde pişirin.
  10. 2 tane kelepçeli kap varsa tek seferde pişirebilirsiniz.
  11. Fırından çıkardıktan sonra ikisinin arasına kremayı sürüp düzenleyin. Ardından üstüne pudra şekeri serpiştirin.
  12. Soğuk bir yerde soğuyana kadar beklettikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın