Merhaba, Türkiye ’nin Pratik ve en hoş yemek tarifleri sitesi E-Tarifler takipçileri Pizza Hamuru Tarifi ile sizlerleyiz. Bir çoğumuzun başına gelmiştir, miktara göre hamuru hazırlarız. Fırına sürdükten sonrası bütün bir şoktur, kimi yerleri kabarmış kimi yerleride sönük olmuştur. Böyle bir gidişatla karşılaşmamak için hamurunu en az 10-12 dakika yoğurmamız gerekiyor. Eger malzeme ölçüyü fazla ise yoğurma süresi uzayabilir. Yoğurma operasyonu bittiğinde, hazırlanan hamurun pürüzsüz ve dolgun görünmesi gerekiyor.
Pizza Hamuru Tarifi hazırlanken yoğurma operasyonu bittikten sonra, hemen kaç tane yapacaksanız fazla bekletmeden ayrılalım. Gizleyeceğiniz kabın içine üzerlerine yağ sürerek buzdolabına kaldıralım. Bir gün bekletirseniz daha iyi netice alacaksınızdır. Gelelim günlük yemek tekliflerimize, et tarifi katagorimizden şahane köfte tarifleriden bir tane seçip uygulayabilirsiniz. Salata tarifleri katagorimizden bir tanesini seçip uygulayabilirsiniz. Afiyetle, basit gelsin…
Yarım kilogram. 5 ya da 5 kadeh beyaz un.
1 kadeh ılık suya artı olarak yarım kahve fincanı ılık su.
30 gr. 1 yemek kaşığı yaş maya.
50 gr. 1 kahve fincanı ayçiçek.
2 çay kaşığı pudraşekeri tepeleme.
1 çay kaşığı tuz.
1 — Elediğiniz unun ortasında evvel yarım kadeh ılık su ile yaş mayayı iyice ezin. Azıcık un koyarak koyulaştırın. Daha sonra üstünü unla kapatın.
2 — Un ufalamaya başladığı zaman ortasına şeker, tuz ve yağ ilave edin, kalan su ile hamuru azıcık daha yoğurun ve mayalanması için dinlendirin.
3 — Kabarmış olan pizza hamurumuzu azıcık daha yoğurmaya devam edin. Dilediğiniz büyüklükte parçalara ayırın. Elinizle bastırarak yarım cm kalınlığında açın, yağladığınız tepsiye veya pizza kalıplarına döşeyin. Üzerine koyacağınız malzemelerle beraber muhtelif pizzalar yapabilirsiniz.