Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Piyona Kek

Piyona Kek

Piyona Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1,5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 su bardağı süt
  • 3 yemek yemek kaşığı un(tepeleme olmasın)
  • 1 akarsu bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • Kakao

Piyona Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şekeri güzelce çırpın.
  2. Öteki malzemeleri de ekleyerek kek hamurunu hazırlayın.
  3. Yağlamış olduğunuz fırın kabına hamuru dökerek evvelden ısıtılmış 175 derece fırında pişirin.
  4. Kek pişerken kremasını hazırlıyoruz.
  5. Süt, şeker, vanilya ve unu tencereye alarak karıştırarak koyulaşıp göz göz olana dek pişirin.
  6. Daha Sonra ocaktan alarak soğumaya bırakın.
  7. Pişen keki fırından çıkartarak üzerine süt ve kakao karışımını gezdirin.
  8. Ilınmış olan kremaya son olarak margarini ilave edin ve mikser ile adilane çırpın. Kekin üstüne dökerek yayınlama.
  9. Kekin en üstünü kakao ile kaplayın.
  10. Soğuduktan daha sonra buzdolabına kaldırın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın