Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,19
  • EURO
    %-0,60
  • ALTIN
    %1,51
  • BIST
    %1,94
Pişmeyen Çikolatalı Cheesecake Fazla Lezzetli Ve Kolay

Pişmeyen Çikolatalı Cheesecake Fazla Lezzetli Ve Kolay

Tarifin Öyküsü

Pişmeyen Çikolatalı Cheesecake Fazla Lezzetli Ve Kolay Tarifi İçin Malzemeler

  • 190 gram oreo kurabiyeleri takribî 17 tane
  • 50 gram eritilmiş margarin veya tereyağı takribî 3 yemek kaşığı
  • 230 gram bitter çikolata eritilecek
  • 400 gram labne peyniri oda sıcaklığında
  • 120 gram pudra şekeri bir su kadehi
  • 1 koli vanilin
  • Bir cimdik tuz
  • 125 ml akışkan krema soğuk
  • 100 gram bitter çikolata
  • 140 ml akışkan krema
  • Dut çeşitleri ve kocaman çekilmiş fındık

Pişmeyen Çikolatalı Cheesecake Fazla Lezzetli Ve Kolay Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tabanı için kurabiyelerimizi rondodan geçirelim ve toz haline getirelim.
  2. Ardından erittiğimiz tereyağını katip iyice karıştıralım.
  3. Karışımı şimdi kalıbımıza dökelim ve tabanı üzerine basa basa düzleştirelim.
  4. Kalıbı derin dondurucuya kaldırın şimdi.
  5. Şimdi gelelim cheesecake kremamıza.
  6. Uygun bir kaba çikolata parçacıklarımızı koyup mikrodalga fırına verin, hakimiyetli arada karıştırarak eritin veya benmari usulü eritin.
  7. Erimiş çikolatamızı bir kenara alalım şimdi.
  8. Başka bi kaba öncelikle labne peynirimizi katip bir mikserle pofuduk olana kadar çırpalım.
  9. Ardından pudra şekerimizi, vanilini ve tuzumuzu katip tekerrür çırpalım.
  10. Ardından erimiş çikolatamızıda katıp çırpalım.
  11. Başka bir kaba akışkan kremamızı köpük köpük olana kadar mikserle çırpalım aşırıda katı olmasın.
  12. Akışkan kremamızı zarifçe öbür kaba katip bir spatulayla zarifçe yedirelim.
  13. Dışı içe doğru karıştıralım. Beyaz kalmayıncaya kadar.
  14. Kremamızı şimdi kalıbımıza dökelim ve üzerini düzleştirelim.
  15. Üzerini streçfilmiyle kapattığımız kalıbımızı ertesi güne kadar buzdolabına kaldıralım.
  16. Veya en az 4-5 saat kalsın buzdolabında.
  17. Ertesi gün ganajı yapalım.
  18. Çikolatamızı parçalara keselim ve duyduğumuz akışkan kremaya katalım ve sonra homojen bir kıvama gelene kadar zarifçe karıştırın.
  19. Ganajımızı bir iki dakika bekletin ve kekimizin üzerine yayın.
  20. Heryere gelsin ve bir saat buzdolabında dinlendirin veya üzeri bütün yakalayana kadar.
  21. Servisden evvel süsleyin ve servise hazır. Afiyetler olsun.
    Not:.
    Keki kalıptan almanın en hoş usulü, bariz bir bıçağı sıcak suyla ısıtın ve kurutun, ardından kenarlarından dolaştırıp öyle kelepçeli kalıbınızı açın.
    Eğer oreo bisküviniz yoksa sade bisküvi kullanın ve 1 yemek kaşığı kakao ilave edin, aynı kahverengi olur.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın