2 kutu yulaflı bisküvi – 260 gr.
2 yemek kaşığı tereyağı – erimiş
1 avuç fındık
2 yemek kaşığı kakaolu fındık kreması
400 gr. kakaolu fındık kreması
400 gr. mascarpone peyniri
½ su kadehi pudra şekeri
Bisküvinizi bölücünüzün haznesine koyun ve kum kıvamına gelene kadar çekin.
Ardından fındığı ilave edin ve sürüklemeye devam edin.
Erittiğiniz tereyağını içerisine ilave edip sürüklemeye devam edin.
Son olarak kakaolu fındık kremasını ilave edip her şey birbirine karışana kadar çekin.
24 cm ’lik kelepçeli kek kalıbınızın tabanına ve kenarlarına fırın kağıdı yerleştirin.
Ardından hazırladığınız taban harcını içerisine ilave edip iyice bastırın.
Derin dondurucuda bekletin.
bir karıştırma kabında mascarpone peyniri ve pudra şekerini spatulayla karıştırın.
Ardından içerisine kakaolu fındık kreması ilave edin ve iyice karıştırın.
Kelepçeli kalıbınızı derin dondurucudan çıkartın ve üzerine çikolatalı dolguyu ilave edip iyice yayın.
Buzdolabında 2 saat soğutun.