Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,17
  • EURO
    %-0,60
  • ALTIN
    %1,38
  • BIST
    %1,94
Pişmaniyeli Pasta

Pişmaniyeli Pasta

Pişmaniyeli Pasta Tarifi İçin malzemeler

Kek için

  • 3 yumurta
  • 1 su kadehi toz şeker
  • 1 kutu vanilya
  • 1 su kadehi ayçiçeği yağı
  • 1 su kadehi süt
  • 2.5~3 su kadehi un

Krema için

  • 2 kutu krem şanti
  • 1 su kadehi süt
  • Yarım su kadehi şekerli kestane püresi

Üzeri için

  • 300 gr pişmaniye
  • Toz Antep fıstığı

Pişmaniyeli Pasta Nasıl Yapılır?

Özel günlerimize uygun pasta tarifleri arasında üst sıralarda bulunan pastamıza başlayalım. Yumurta, şeker ve vanilyayı mikserle çırpın. Süt, yağ ve unu ilave edip karıştırın. Hamuru yağlanmış ortası delik kek kalıbına aktarın ve 180 dereceye ayarlanmış fırında 40 dakika pişirin. Soğuduktan sonra keki kalıptan çıkartın ve enlemesine ortadan ikiye kesin.

Toz krem şantileri süt ile katılaşıncaya kadar çırpın. Kestane püresini ilave edip karıştırın ve 20 dakika derin dondurucuda soğutun. Kremanın yarısını kekin arasına, kalanını üzerine ve çevresine yayın. Pişmaniyeleri tel tel ayırıp pastanın her tarafını kapatacak biçimde yerleştirin. Üzerini toz fıstıkla süsleyerek servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın