Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Pişmaniyeli Muhallebi

Pişmaniyeli Muhallebi

Pişmaniyeli Muhallebi Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 3 su kadehi süt
  • 1 çay kadehi un
  • 1 yumurta sarısı
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 kutu vanilya
  • 80 g beyaz çikolata
  • 200 g labne peyniri

Üzeri için

  • Pişmaniye
  • Çikolatalı dondurma
  • Pirinç Antep fıstığı

Pişmaniyeli Muhallebi Nasıl Yapılır?

Süt, un, yumurta sarısı ve toz şekeri bir tencereye alın ve iyice çırpın. Orta ateşte aralıksız karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Vanilya ve beyaz çikolatayı ilave edin. Çikolata eriyene kadar karıştırıp ocaktan alın. Oda ısısında ılınmasını bekleyin. Ilındıktan sonra labne peynirini ilave edin ve mikserle çırpın. Servis kuplarının tabanına bir ölçü pişmaniye koyup elinizle bastırın. Üzerlerine muhallebiyi dökün. Kalan pişmaniye ile üzerlerini süsleyin. Çikolatalı dondurma ve Antep fıstığı ile beraber servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın