Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,01
  • EURO
    %-0,06
  • ALTIN
    %-0,78
  • BIST
    %-0,07
Pişirme Kağıdında Hamsi Tava Tarifi Lekesiz, Kokusuz, En Pratik Yöntem

Pişirme Kağıdında Hamsi Tava Tarifi Lekesiz, Kokusuz, En Pratik Yöntem

Pişirme Kağıdında Hamsi Tava Tarifi Lekesiz, Kokusuz, En Pratik Yöntem İçin Malzemeler

  • Yarım kilogram hamsi
  • Tuz
  • 1 su kadehi mısır unu
  • Yarım çay kadehi akışkan yağ

Pişirme Kağıdında Hamsi Tava Tarifi Lekesiz, Kokusuz, En Pratik Yöntem Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak hamsilerimizi hoş bir biçimde arınalım ve yıkayalım.
  2. Bir tabağın içerisine alarak tuz ilave edelim ve tuzun balıkların hepsine gelmesi için elimizle zarifçe karıştıralım.
  3. Mısır ununu geniş bir tabağın içerisine alalım, hamsilerimizin her tarafını mısır ununa bulayalım.
  4. Pişirme kağıdını düz bir zemine serelim ve unladığımız hamsileri daire biçiminde sıralayalım. Orta kısmada boşluk kalmayacak biçimde hamsilerden yerleştirelim.
  5. Hamsilerin üzerine akışkan yağ dolaştıralım. Üzerine tekerrürden pişirme kağıdı kapatarak kenarlarını açılmayacak biçimde hoşça katlayalım. Buğusunun çıkması için pişirme kağıdına kürden ile bir kaç tane delik açmalısınız.
  6. Hamsileri uygun bir tavaya alalım, hakimiyetli bir biçimde 5-6 dakika pişirelim.
  7. Daha sonra alt tarafı kızaran hamsilerimizi bir kapak takviyeyi ile ters çevirelim. Aynı biçimde pişirme kağıdımıza tekerrürden delikler açalım. 5 dakika daha pişirelim.
  8. Kızaran hamsilerimizi yeniden bir kapak takviyeyi ile ters çevirelim ve servis edeceğimiz tabağa alalım.
  9. Üst taraftaki pişirme kağıdını çıkardığımız hamsilerimiz servise hazır. Afiyet olsun.
  • Hamsi tava yaparken dikkat faktörüz gereken ilk nokta hamsilerinizin taze olmasıdır. Bayatlayan hamsileriniz sizlere aynı lezzeti vermeyecektir.
  • Hamsilerinizi daire şekline gizemelerken pişireceğiniz tavanın büyüklüğüne uygun olacak biçimde sıralamalısınız. Tavanızdan büyük olursa kasvet yaşayabilirsiniz.
  • Balıklarınızı ocağa koymadan evvel buğunun kolay bir biçimde çıkması ve buğulanmaması için pişirme kağıdınızın üzerine delikler açmalısınız. Aynı operasyonu balıklarınızı çevirdikten sonrada yapmalısınız.
  • Balıklarınızın hemen hemen aynı zamanda kızaracaktır. Ancak siz yeniden de pişirirken hakimiyet etmeyi ilgisizlik etmemelisiniz.
  • Hamsi tavanızın yanına sumaklı soğan salatası yada bol yeşillikli bir salata yaparak servis edebilirsiniz.
  • 1 porsiyon pişirme kağıdı arasında yaptığınız hamsi tava takribî olarak 295 kaloriye denk gelmektedir.



Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın