Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,08
  • EURO
    %0,02
  • ALTIN
    %0,22
  • BIST
    %-0,27
Pirinç Yufkasından Glutensiz Börek

Pirinç Yufkasından Glutensiz Börek

Pirinç Yufkasından Glutensiz Börek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 10 pirinç yufkası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

İç harcı için

  • 2 su kadehi rendelenmiş kaşar peyniri
  • Kırmızı pul biber
  • Kekik

Pirinç Yufkasından Glutensiz Börek Nasıl Yapılır?

  • Yumurta ve yoğurdu bir kaseye alarak iyice çırpın. Pirinç yufkalarını 30 saniye kadar suda bekletip yumuşatın.
  • Tereyağı ile yağladığınız fırın tepsisine aralarına yumurtalı karışımdan sürerek 5 kat yufka dizin.
  • İç harcı için rendelenmiş kaşar peynirinin üzerine kırmızı pul biber ve kekik serpip yufkaların üzerine yayın.
  • Kalan yufkaları da aralarına yumurtalı karışımdan sürerek dizin. Kalan yumurtalı karışımı son yufka katının üzerine sürün.
  • Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 10-12 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.  
    Sıradan çarşaf böreği tarifini de anekdotlarınız arasına ilave edin.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın