Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Pirinç Unlu Muhallebi

Pirinç Unlu Muhallebi

Pirinç Unlu Muhallebi Tarifi İçin malzemeler

  • 1 lt süt
  • 1 su kadehi toz şeker
  • 1.5 su kadehi pirinç unu
  • 1 çubuk vanilya

Üzeri için:

  • 1 çay kaşığı tarçın

Pirinç Unlu Muhallebi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak pirinç unu ve şekeri bir tencereye aktarın. 1 çay kadehi kadar sütü, pirinç unu ve şekerin üzerine ilave edip karıştırın. Kalan sütü de yeniden karıştırarak ilave edin.
  • Ardından vanilya çubuğunu ortadan ikiye ayrılın ve taneleri bıçağın tersi ile süte ilave edin. Kaynayana kadar karıştırmaya devam edin. Kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın ve karıştırmayı sürdürün.
  • Muhallebi kaynadıktan sonra ocaktan alın ve 2-3 dakika daha karıştırın. Kaselere hisse ederek oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında 1-2 saat soğutun. Üzerine toz tarçın serpin.
  • Pirinç unlu muhallebiyi, konut imali karpuzlu frozen ile beraber servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Pirinç Unlu Muhallebinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Muhallebiyi hazırlarken topaklanma oluşmaması için, aralıksız karıştırın.
  • Koyu bir kıvam elde etmek istiyorsanız, kaynayan muhallebinin içerisine bir tatlı kaşığı tereyağı ilave edip eritin.
  • Muhallebinin kıvamı sulu olursa, azar azar pirinç unu ilave edebilirsiniz.
  • Koyu kıvamda ise tekerrürden ocağa alıp süt ilave ederek karıştırmanız gerekir.

1 Porsiyon Pirinç Unlu Muhallebi Kaç Kaloridir?

  • Standart malzemelerle hazırlanan pirinç unlu muhallebinin porsiyonu, takribî 345 kaloridir. Şeker ve karbonhidrat kıymeti yüksek olduğu için, miktarlı bir biçimde harcanması önerilir.

    Siz de yeni tatlar keşfetmek istiyorsanız, birbirinden lezzetli sunumları ve servis teklifleriyle tatlı tariflerine göz atabilirsiniz. Sevdiğiniz tarifleri hoşlandıklarınızla paylaşmayı unutmayın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın