Pirinç Salatası Tarifi İçin malzemeler
- 2 su kadehi pirinç
- 4 taze soğan
- 1 çay kadehi zeytinyağı
- 2.5 su kadehi sıcak su
- 200 gr darı konservesi
- 2 kırmızıbiber
- 1 çay kadehi ince kıyılmış maydanoz
- 1 çay kadehi ince kıyılmış dereotu
- 1 su kadehi haşlanmış bezelye
- 10 kornişon turşu
- Yarım limonun suyu
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı ekstra
- Tuz
- Karabiber
Pirinç Salatası Nasıl Yapılır?
- Pirinci yıkayıp üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edip 20 dakika bekletin. Pirincin suyunu süzüp zeytinyağında 5 dakika kavurun.
- Üzerine sıcak su ve tuz ilave edip kısık ateşte pişirin. Soğumaya vazgeçin.
- Taze soğanı arınıp ince doğrayın. Kırmızı biberlerin çekirdeklerini arınıp küp biçiminde doğrayın ve pilava ilave edin.
- Darı, maydanoz, dereotu, ince doğranmış kornişon turşu, bezelye, limon suyu, zeytinyağı ve karabiber ilave edip karıştırın.
- Pirinç salatasını, fırında tavuk yemeğinin yanında servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Pirinç Salatasının Püf Noktaları Nelerdir?
- Pirincin daha basit pişmesini sağlamak için, birkaç saat evvelden suda bekletin.
- Kavurma harekâtını tahta kaşık ile yapın. Böylece pirinçlerin kırılmasını engelleyebilirsiniz.
- Kullanacağınız malzemeleri ince ince doğrayın. Bu sayede pirincin tadını daha yoğun bir biçimde alabilirsiniz.
- Salatanın içerisine limon suyu ilave etmeyi unutmayın. Limon, pirinçlerin beyazlığını gözetmesini sağlayacaktır.
1 Porsiyon Pirinç Salatası Kaç Kaloridir?
Çin mutfağında sık sık harcanan pirinç salatasının bir porsiyonu, takribî 50 kaloridir. Uzun müddet tokluk hissi verdiği için, perhiz listelerine ekleyebilirsiniz.
Ana yemeklerin yanında servis edilen salata tarifleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, garnitürlerle hazırlanan rus salatası tarifine göz atabilirsiniz.