Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,04
  • EURO
    %0,30
  • ALTIN
    %0,86
  • BIST
    %0,25
Pırasaya Sarılı Zargana Balığı

Pırasaya Sarılı Zargana Balığı

Pırasaya Sarılı Zargana Balığı Tarifi İçin malzemeler

  • 500 g zargana balığı
  • 2 pırasa

Sosu için

  • 1 çubuk vanilya
  • 2 dal taze tarhun
  • 1 rendelenmiş limon kabuğu
  • 1 limon suyu
  • Deniz tuzu
  • Zeytinyağı

Pırasaya Sarılı Zargana Balığı Nasıl Yapılır?

  • Zargana balığının içini arınıp yıkayın. Balığın üzerine bir bıçak takviyeyi ile dört kesik atın. Sosu için, çubuk vanilyayı boyuna açıp şerit biçiminde kesin.
  • Taze tarhun otunun yapraklarını ayırıp ince kıyın. Taze tarhun otu, deniz tuzu, vanilya, rendelenmiş limon kabuğu, limon suyu ve zeytinyağını bir kaba alıp karıştırın.
  • Sosu balığın üzerine fırça takviyeyi ile sürüp streç filme sarın ve buzdolabında 1 saat dinlendirin.
  • Pırasayı ayıklayıp yapraklarını ayırın. Bir tencereye alıp kaynar suda haşlayın. Marine ettiğiniz balığı pırasa yapraklarına sarıp yağlı kağıt serili fırın kabına yerleştirin.
  • Üzerlerine zeytinyağı sürün. Evvelden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırından alıp sıcak servis yapın. 

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın