Zargana balığının içini arınıp yıkayın. Balığın üzerine bir bıçak takviyeyi ile dört kesik atın. Sosu için, çubuk vanilyayı boyuna açıp şerit biçiminde kesin.
Taze tarhun otunun yapraklarını ayırıp ince kıyın. Taze tarhun otu, deniz tuzu, vanilya, rendelenmiş limon kabuğu, limon suyu ve zeytinyağını bir kaba alıp karıştırın.
Sosu balığın üzerine fırça takviyeyi ile sürüp streç filme sarın ve buzdolabında 1 saat dinlendirin.
Pırasayı ayıklayıp yapraklarını ayırın. Bir tencereye alıp kaynar suda haşlayın. Marine ettiğiniz balığı pırasa yapraklarına sarıp yağlı kağıt serili fırın kabına yerleştirin.
Üzerlerine zeytinyağı sürün. Evvelden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırından alıp sıcak servis yapın.