Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,00
  • EURO
    %0,29
  • ALTIN
    %-0,04
  • BIST
    %-0,42
Pırasalı Kapalı Pizza

Pırasalı Kapalı Pizza

Pırasalı Kapalı Pizza Tarifi İçin malzemeler

  • 2 su kadehi ılık su
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 21 g yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 4.5 su kadehi un

İç malzemesi için:

  • 1 su kadehi rendelenmiş mozzarella peyniri
  • 1 su kadehi lor peyniri
  • 2 dal pırasa
  • 1 demet ıspanak
  • 3 yemek kaşığı akışkan yağ
  • 4-5 yaprak kurutulmuş domates

Pırasalı Kapalı Pizza Nasıl Yapılır?

  • Hamur için yaş mayayı 1 kadeh şekerli ılık suda 10 dakika bekletin. Unu hamur yoğurma kabında eleyin. Tuzu ve kuru mayayı ilave edip harmanlayın.
  • Mayalı suyu ve kalan malzemeyi ilave edin. Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini örtüp ılık bir civarda mayalanmaya vazgeçin. 
  • Pırasayı ulusa ulusa doğrayın. Ispanakları da kocamanca doğrayın. Pırasayı akışkan yağda 5 dakika kavurun.
  • Ocaktan alıp, ıspanakları, jülyen doğranmış kuru domatesleri ve rendelenmiş mozzarella peynirini ilave edin.
  • Mayalanan hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayırın. Her parçayı 1 ’er tatlı kaşığı kadar un serpilmiş tezgahın üzerinde yemek tabağı büyüklüğünde açın.
  • Hamurun yarısına soğumuş iç malzemeden paylaştırın. İkiye katlayıp kenarlarını iyice bastırın.
  • Kapalı pizza hamurlarını dilerseniz iyice ısıtılmış büyük boy tavada yağsız olarak her iki tarafını kızartarak pişirin.
  • Dilerseniz 200 dereceye ayarlı fırında, 12-15 dakika pişirin. Fırından alın ve 5 dakika kadar beklettikten sonra servis yapın. Afiyet olsun.

Sebzeli pizza tarifini de listenize ilave etmeyi unutmayın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın