Hamur için yaş mayayı 1 kadeh şekerli ılık suda 10 dakika bekletin. Unu hamur yoğurma kabında eleyin. Tuzu ve kuru mayayı ilave edip harmanlayın.
Mayalı suyu ve kalan malzemeyi ilave edin. Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini örtüp ılık bir civarda mayalanmaya vazgeçin.
Pırasayı ulusa ulusa doğrayın. Ispanakları da kocamanca doğrayın. Pırasayı akışkan yağda 5 dakika kavurun.
Ocaktan alıp, ıspanakları, jülyen doğranmış kuru domatesleri ve rendelenmiş mozzarella peynirini ilave edin.
Mayalanan hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayırın. Her parçayı 1 ’er tatlı kaşığı kadar un serpilmiş tezgahın üzerinde yemek tabağı büyüklüğünde açın.
Hamurun yarısına soğumuş iç malzemeden paylaştırın. İkiye katlayıp kenarlarını iyice bastırın.
Kapalı pizza hamurlarını dilerseniz iyice ısıtılmış büyük boy tavada yağsız olarak her iki tarafını kızartarak pişirin.
Dilerseniz 200 dereceye ayarlı fırında, 12-15 dakika pişirin. Fırından alın ve 5 dakika kadar beklettikten sonra servis yapın. Afiyet olsun.
Sebzeli pizza tarifini de listenize ilave etmeyi unutmayın.