Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,06
  • EURO
    %0,00
  • ALTIN
    %0,10
  • BIST
    %2,52
Pırasalı Ekmek

Pırasalı Ekmek

Pırasalı Ekmek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 koli 11 gr instant maya
  • Yarım çay kaşığı toz şeker
  • 125 ml ılık su
  • 550 gr un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 60 ml ılık süt
  • 180 ml ılık su
  • 2 pırasa

Üzeri için

  • 1 yemek kaşığı su
  • 1 çay kaşığı kocaman taneli tuz

Pırasalı Ekmek Nasıl Yapılır?

Pırasaları arınıp kıyın. Maya, 125 ml ılık su ve şekeri bir kasede karıştırın. Kasenin üzerini kapatıp 20 dakika ılık bir etrafta bekletin. Un ve tuzu hamur yoğurma kabına eleyin. Mayalı karışım, kıyılmış pırasa, 2 yumurta sarısı, süt, zeytinyağı ve 180 ml ılık suyu ilave edip yoğurun. Başka bir kabın içini yağlayıp hamuru içine alın. Hamuru kabın içinde çevirip her yerinin yağlanmasını sağlayın. Üzerini nemli bir bezle kapatıp 30 dakika bekletin. Hamuru ikiye dağılıp yuvarlayın ve ulusa biçimi vererek içine yağlı kağıt konmuş fırın tepsilerine yerleştirin. Su ve tuzu bir kasede karıştırın ekmek hamurlarının üzerine sürün. Hafifçe un serpin. Tepsileri soğuk fırına yerleştirip dereceyi 160 ’a ayarlayın. 40 dakika pişirin. Ekmekleri ızgara teli üzerine alıp soğumalarını sağlayın. Servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın